mas

Assholiasto blogspot: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!
0

Επίταξη? Τι ειναι η Επίταξη κύριε?

Ο όρος Πολιτική Επιστράτευση είναι ένας ελληνικός επίπλαστος όρος δημιούργημα κυβερνητικών παραγόντων και ακολουθούμενων δημοσιογράφων χωρίς ακριβή νομική υπόσταση (ορισμό). Ο όρος δεν υφίσταται στο ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας.
Στη πράξη η επίταξη αυτή (αντί επιστράτευσης) κηρύσσεται με βάση το Νομοθετικό Διάταγμα 17/1974 «Περί Πολιτικής Σχεδιάσεως Εκτάκτου Ανάγκης» (Π.Σ.Ε.Α.) (ΦΕΚ Α΄ 236/1974)[1], το άρθρο 18 του οποίου επιτρέπει τη λεγόμενη "πολιτική επιστράτευση" στην περίπτωση "πολιτικής κινητοποίησης".

Η απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Επιστράτευσης βαραίνει τον εκάστοτε "καθ΄ ύλην" αρμόδιο Υπουργό. Οι νομαρχίες μοιράζουν στους επιστρατευμένους "φύλλα ατομικής προσκλήσεως πολιτικής επιστράτευσης" (αντίστοιχα με τα "φύλλα πορείας" της στρατιωτικής επιστράτευσης). Όσοι αρνούνται να υπακούσουν δικάζονται με αυτόφωρο.

Με λίγα λόγια η Επίταξη είναι η επί το πλείστον αναγκαστική εργασία!!!


Ιδιαίτερο προβληματισμό παρουσιάζει το "Χρονικό πολιτικών επιστρατεύσεων στην Ελλάδα"
Μέσα στο 2013 έχουμε 3ης πολιτικές επιστρατεύσεις με τους Εργαζόμενους Μετρό και τους Ναυτεργάτες να έχουν γίνει και με τους καθηγητές να είναι στα "σκαριά".
Μέσα στην τριετία 2010-2013 έχουν γίνει 4ης,το 2010 οι Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων και το 2011 οι Υπάλληλοι καθαριότητας Ο.Τ.Α. Το "περίεργο" είναι ότι από το 2000 και μετά έχουν σημειωθεί  6(περιμένουμε την 7η) πολιτικές επιστρατεύσεις ενώ από το 1979 μέχρι και το 1994 έχουν αναφερθεί μόλις 4ης!!!




Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου