mas

Assholiasto blogspot: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!
0

BitCoins

Διεθνώς, τα Bitcoins μπορούν να ανταλλάσσονται μέσω του διαδικτύου, απευθείας μεταξύ των χρηστών, χωρίς να παρεμβαίνει κάποιο ενδιάμεσο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπως για παράδειγμα μία τράπεζα. Για τη διευκόλυνση του εμπορίου, η μία μονάδα Bitcoin διαιρείται σε 100 εκατομμύρια μικρότερες μονάδες, με το όνομα satoshis, που η κάθε μία από αυτές ορίζεται από οκτώ δεκαδικά ψηφία.

Το Bitcoin δεν λειτουργεί σαν ένα τυπικό νόμισμα. Δεν έχει κεντρική τράπεζα και καμία κεντρική οργάνωση δεν επιβεβαιώνει, ούτε ελέγχει τις συναλλαγές. Αντιθέτως, το ψηφιακό νόμισμα βασίζεται σε ένα peer-to-peer δίκτυο εξυπηρετητών (servers) για τη μετάδοση και επιβεβαίωση των συναλλαγών.

Συνεπώς, ένα Bitcoin δεν τυπώνεται από ένα νομισματοκοπείο, αλλά δημιουργείται σε υπολογιστές μέσω μίας διαδικασίας που ονομάζεται mining (εξόρυξη). Κατά το mining, ένα υπολογιστικό σύστημα δημιουργεί blocks (τεμάχια) που έχουν σαν αποτέλεσμα την ανταμοιβή του χειριστή του συστήματος με μερικά νέα Bitcoins.Φυσικά υπάρχει ένας δικτυακός αλγόριθμος που φροντίζει να μην «κόβεται» συνεχώς νέο χρήμα.

Με λίγα λόγια για τον απλό χρήστη του Ιnternet, το Bitcoin δεν αποτελεί "φυσικό" χρήμα , είναι άιλο και εικονικό . Ανταλλάσσετε μέσω Διαδικτύου αλλά μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε δολάρια-ευρώ κλπ όμως οι ισοτιμίες δέν είναι σταθερές.
Στα αρνητικά βρίσκεται "όπως πάντα" η διευκόλυνση για ξέπλυμα "μαύρου" χρήματος , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει οτι έχουμε κάποια είδηση για τον ισχυρισμό αυτό...Ουσιαστικά , το Bitcoin έχει σε μέσες άκρες τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού νομίσματος άλλα πρόκειται για ψηφιακό-και δεν στο παρέχουν οι τράπεζες!!!



Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου