mas

Assholiasto blogspot: Μας επισκέπτεστε για πρώτη φορά? Τότε θα πρέπει να μας διαβάσετε από την πρώτη ανάρτηση! Ξεκινήστε τώρα!
0

Τι είναι το bitcoin; Τα πάντα για το νόμισμα που σε κάνει πλούσιο ή φτωχό στην στιγμή n2


Με πολύ απλά λόγια θα λέγαμε πως το Bitcoin αποτελεί μια «συμφωνία» μεταξύ των χρηστών του, να χρησιμοποιήσουν 21 εκατομμύρια ειδικά νομίσματα (bitcoins) ως χρήματα στις συναλλαγές τους. Τα ειδικά αυτά νομίσματα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
  • Έχουν συγκεκριμένο αριθμό (21 εκατομ.) που δεν θα αυξηθεί
  • Είναι αδύνατον να παραχαραχθούν / πλαστογραφηθούν
  • Μπορούν να υποδιαιρεθούν σε πολύ μικρότερα νομίσματα
  • Μπορούν να μεταφερθούν άμεσα σε μεγάλες αποστάσεις μέσω δικτύων όπως το Internet, απευθείας από χρήστη σε χρήστη.
Όλα τα παραπάνω λειτουργούν κάνοντας χρήση κρυπτογράφησης και μάλιστα πολύ υψηλότερης σε σχέση με αυτή που χρησιμοποιούν οι τράπεζες. Επειδή αυτά τα ειδικά νομίσματα -bitcoins- αποκτάνε αξία από τη θέληση των ανθρώπων να τα χρησιμοποιήσουν, δεν είναι απαραίτητο να υποστηρίζονται από κάποιον για να γίνουν επιτυχημένα.
Το βασικό πρόβλημα που λύνει με πολύ ωραίο τρόπο το συναλλακτικό αυτό δίκτυο που ονομάζεται Bitcoin, είναι ότι πετυχαίνει όλα τα παραπάνω, χωρίς να χρειάζεται να «εμπιστευτεί» κανείς κανέναν. Κανείς δε μπορεί να «τυπώσει» περισσότερα χρήματα, κανείς δε μπορεί να χρησιμοποιήσει παραπάνω από μια φορά τα νομίσματά του και κανείς δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τα νομίσματα άλλων. Συνεπώς, ο μόνος τρόπος για να αποτύχει το σύστημα αυτό είναι απλά να σταματήσουν όλοι να το χρησιμοποιούν.Αν μόλις ξεκινάτε με το Bitcoin ή έστω κι αν βρεθήκατε κατά λάθος σε αυτή τη σελίδα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη σελίδα: Ξεκίνημα με το Bitcoin
Οι πληροφορίες είναι κατηγοριοποιημένες στα μενού που μπορείτε να βρείτε στην κορυφή της σελίδας. Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για συνεχή ενημέρωσή τους. Αν παρόλα αυτά, κατά την περιήγησή σας διαπιστώσετε λάθη, ανακρίβειες ή ελλιπείς πληροφορίες, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε.



Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου